Veelgestelde VragenWijzigingen kunnen zich in het reisprogramma voordoen.

Verlenging van de reis behoort tot de mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld uw vakantie verlengen aan de kust van de Rode Zee of elders, dan kunnen wij transfer, hotel en de binnenlandse vlucht(en) in overleg met u regelen.

Het Paspoort moet bij vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Vaccinaties zijn niet verplicht. Als u absoluut geen risico wilt nemen, wordt DTP, tyfus en gammaglobuline aangeraden.

*Kamer indeling is mogelijk indien er een even aantal dames of heren zich daarvoor aanmelden. Het kan voorkomen dat de laatste reiziger die indeling wenst, vanwege het oneven aantal toch genoodzaakt is eeen eenpersoons kamer te reserveren.

Vegetarisch eten is in Egypte geen probleem. Oorspronkelijk was de Egyptische keuken vegetarisch.

Veiligheid! De faraoische kunst en de opgravingen is de olie van Egypte. Het toerisme is daardoor de belangrijkste inkomstenbron, vandaar dat de toerist wordt beschermd. Er is een speciaal politiekorps voor toeristen die overal wordt ingezet voor uw veiligheid.

Het klimaat is in het voorjaar en najaar mild met nagenoeg geen neerslag. In de zomer is het erg warm. De temperaturen lopen dan op tot boven 35 ° C. In de tabel staan gemiddelde temperaturen vermeld.

Gemiddelde temperatuur in ° Celcius
maart
april
mei
sept
okt
nov
22
25
30
30
28
25

Er is ook een verschil tussen de temperaturen in het noorden, het zuiden en de kuststrook aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba. De avonden zijn koeler, maar geschikt voor zomerkleding. In de woestjin kan het sterk afkoelen.Bij een onbezorgde reis hoort een goede reis- en/of annuleringsverzekering. Een ongeluk zit immers, in een klein hoekje.
Spirituele MAAT Reizen heeft een agentschap bij de Europeesche Verzekeringen en kan voor u een passende verzekerings dekking verzorgen. De gebruikelijke verzekeringen voor genoemde reizen zijn: Annuleringsverzekering; Ideale Reisverzekering; of de Vakantie Garantie Verzekering. De Vakantie Garantie Verzekering is een combinatie van de Annulerings- en  Reisverzekering met o.a. als voordeel dat bij voortijdige beëindiging van uw reis, deze verzekering de reissom in zijn geheel vergoed.


Spirituele MAAT Reizen
Terug naar de voorpagina