8 dagen Tempels en chakra's

Een verblijf van 8 dagen in Luxor met excursies naar de temples en koningsgraven. Bovendien  een  verdieping in de chakra’s en de kleurbeleving door het tekenen van  de mandala’s. Dit doen we op papyrus, zoals in het oude faraonische Egypte gebruikelijk was.

Voor de innerlijke verdieping verblijven we in een schitterend 5 sterren hotel aan de oever van de Nijl. Het hotel complex is voorzien van alle comfort o.a. zwembad en conferentie faciliteiten. Dit alles zorgt voor een optimale ontspanning.

De oude Egyptenaren waren bekend met de chakra’s. Zij brachten deze universele kennis tot uitdrukking in symbolen. 
We nemen de tijd in Luxor om de  fascinerende oud Egyptische tempels te bezoeken. De bouw van de temples volgens harmonische verhoudingen is bijzonder. U zult de harmoniserende werking ervaren en u voelt nu nog de krachtplaatsen.
Het bezoek aan de koningsgraven geeft een beeld van het diepe inzicht van de oude Egyptenaren in leven en dood.

Door de Egyptische yoga en innerlijke verdieping ontstaan intuïtief mandala vormen.
Zowel in vele tempels als in de graven  zijn de afbeeldingen en de kleuren goed bewaard gebleven. Het werkt  inspirerend  om zelf meer in het gevoel te komen met het werken met kleuren Door het tekenen van de mandala’s zullen uw eigen kleuren naar boven komen. De mandala’s brengen een vereniging tussen lichaam en geest, zodat u een bewust scheppingscentrum wordt.


 

Reisprogramma


Dag 1: Vlucht Amsterdam-Luxor
Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 2: Na de (Egyptische) yoga ontbijten we. We beginnen met een informatief programma, een uitleg van de chakra’s en een teken opzet voor de mandala’s  van het eerste en het tweede chakra. In de loop van de dag werkt u zelf aan uw eigen mandala’s.
Tegen de avond komen we samen voor  het thema “wat heeft de oud Egyptische kosmologie en mythologie  ons te zeggen”.

Dag 3: We beginnen  deze dag met  een bezoek aan de Amon-Ra tempel waar we mediteren en deze fascinerende tempel ervaren.  Deze tempel ligt midden in het centrum van Luxor. U kunt daar zelf in alle rust in de loop van de week nog eens naar terug gaan.

We gaan verder met chakra verdieping en maken  een  opzet voor de mandala van het derde chakra. U gaat weer zelf aan de gang met uw eigen mandala. Maar neem ook de tijd om te genieten van de omgeving waar u bent. Er zijn vele mogelijkheden: een fiets huren en Luxor en omgeving verkennen; een bezoek aan het museum; of het museum voor mummificatie; tochtje over de Nijl; de souks; of luieren bij het zwembad van het hotel. Tegen de avond komen we weer samen met het thema “Hoe dachten de oude Egyptenaren over karma en reïncarnatie”.

Dag 4: Na het ontbijt staat de koningsvallei op het programma waar we enkele faraonische graven bezoeken.
Daarna gaan we naar een prachtige tempel. Het is geweldig om te zien hoe de afbeeldingen en de kleuren van deze tempel na eeuwen nog bewaard gebleven zijn. Vervolgens bezoeken we twee werkmansgraven  die enkele jaren geleden in de belangstelling stonden in een programma van Discovery.
Ten slotte zien we in een Hathor tempeltje de  essentie van de godin Maât met de weging van het hart (hart chakra).

Dag 5: (Egyptische) yoga voor het ontbijt.
We doen een chakra verdieping en we maken een opzet van de mandala van het vierde en vijfde chakra. U werkt die dag verder aan de mandala’s. Tegen de avond komen we weer samen en evalueren de dag.

Dag 6: .(Egyptische yoga) voor het ontbijt. We vervolgen met de chakra verdieping en maken een opzet voor het zesde chakra.
In de loop van de ochtend gaan we naar het tempel complex van Karnak.
We zonderen ons af in een afgelegen tempeltje voor een meditatie. De rest van de dag bent u vrij om aan uw mandala’s te werken.

Dag 7: We beginnen voor het ontbijt met (Egyptische) yoga. Vervolgen met de chakra verdieping en maken een opzet voor het zevende chakra.. U werkt die dag verder aan de mandala’s. tegen de avond komen we samen voor een evaluatie van de cursus.

Dag 8: Vertrek vanuit Luxor naar  Amsterdam


De excursies zijn afgestemd op de chakra verdieping.
Yoga ervaring gewenst, teken ervaring is niet nodig.
Tijdens deze cursus doet u kennis en  ervaring op, maar geniet vooral. Geniet van de faciliteiten van het hotel, het zwembad en van de Nijl. ‘s-Avonds gezellig dineren in Luxor of in het hotel.

U krijgt na afloop een certificaat van deze cursus en reis ervaring.


 

Prijsinformatie - 8 dagen
Tempels en chakra's


Prijs: € 1095,-  logies en ontbijt buffet in een 5 sterren hotel
De reissom is als volgt opgebouwd:
Reis en verblijf: € 635,-
Excursies, cursus en tekenbenodigdheden: € 460,-

Datum: Er worden geen reizen meer aangeboden.

Bij de reis inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Caïro en retour
 • De spirituele verdieping omschreven in het reisprogramma en de leiding van meditaties en "Egyptische" yoga onder leiding van Vera Peppel-Martinus
 • Papyrus e.a. teken benodigdheden o.a. de Egyptische basiskleuren.
 • Alle entreeprijzen en transfer van excursies genoemd in het reisprogramma
 • Enkele verplichte gidsdiensten die door de Egyptische overheid worden vereist .
 • 7 overnachtingen in een sfeervol 5 sterren hotel in Luxor aan de oever van de Nijl, in een tweepersoonskamer met badkamer, toilet en airco, op basis van logies en ontbijt buffet. Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, gezondheid en fitness centrum , sauna etc. en voor de cursus conferentie faciliteiten.

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 150,- (voor alleen reizende is indeling mogelijk)
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag Schiphol.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum $ 20,- (wordt voor u geregeld bij aankomst in Luxor)
 • Tickets voor het gebruik van camera’s in musea e.d.
 • Fooien (het voorstel is om via de reisleiding een fooienpot te organiseren)
 • Facultatieve excursies
 • Annulerings- en reisverzekering
Omdat de innerlijke verdieping en groei van de deelnemers intensief is (uiteraard is er vooral ook tijd voor genieten) is het aantal deelnemers beperkt tot 12.  Het minimum aantal deelnemers is 10. Mocht  dit aantal niet gehaald worden dan wordt u hier uiterlijk drie weken voor de datum van vertrek over geïnformeerd.

U krijgt aan het eind van de cursus een certificaat.

Voor meer informatie, belt, schrijft, of emailt u met:

Vera Peppel-Martinus
tel: 0598-416584
e-mail: info@maatreizen.nlSpirituele MAAT Reizen
Terug naar de voorpagina