8 dagen Piramiden
Hoe de archeologie van de piramiden die toegeschreven worden aan het oude rijk van Egypte volgtijdelijk werkelijk is geweest, blijft een raadsel. Tot voor kort dacht men dat bijvoorbeeld de Sfinx ten tijde van farao Chephren, de vierde dynastie (rond 2500 v. Chr.) was gebouwd. Op de jaarvergadering  van de Amerikaanse geologische vereniging werd in 1991 een studie van de universiteit van Boston (Massachusetts) gepresenteerd, waarbij men tot de conclusie kwam dat de Sfinx tussen de 7000 en 9000 jaar oud is. Het is duidelijk waar te nemen dat de piramiden die tijdens de vijfde dynastie en later na de piramiden van het Gizeh complex zijn gebouwd aanmerkelijk naar de aard van constructie, de toegepaste materialen en in het bijzonder qua omvang verschillen. In de tijd gezien is er eerder sprake van verval. Het is bovendien moeilijk voor te stellen dat na de bouw van  het zogenaamde prototype van de piramide van Djoser (derde dynastie) in betrekkelijk korte tijd daarna een piramide als Cheops gebouwd zou zijn. Bovendien zijn de meningen verdeeld over het gebruik als graf van de piramiden. In tal van piramiden zijn geen mummies aangetroffen. Bovendien werden in dezelfde tijd in de omgeving van deze piramiden legio mastaba’s zelfs  necropolen gebouwd waarin wel mummies en geraamten werden aangetroffen.

Dat de oudste piramiden deel uitmaakten van mysterie scholen en gebruikt werden om tot een hoger bewustzijn te komen is een andere lezing.
We brengen dan ook een uitgebreid bezoek aan het Gizeh complex. De invloed die uitgaat van de piramide van Cheops en eigenlijk het gehele Gizeh complex is wellicht het krachtigste hermetische middel dat transcendente groei in denken en bewustzijn mogelijk maakt. Tijdens deze reis zien we verder interessante piramiden langs de westelijke vallei van de Nijl in zuidelijke richting tot aan het meer Birket Quarun .


 

Reisprogramma
knikpiramide


Meidoem


Dag 1: Vlucht Amsterdam Cairo.
Na aankomst wordt u naar uw hotel in Cairo gebracht. Tijdens uw verblijf in Egypte gaat u verschillende piramide complexen  bezoeken.

De meeste dagen  beginnen we voor het ontbijt buffet met (Egyptische) yoga, daarna een excursie.
Na de middag maar voor het diner komen we samen voor evaluatie van de dag, een voordracht over de verscheidenheid van de bouw en bijzondere kenmerken van de piramiden. Verder worden de essenties van de Egyptische kosmologie en mythologie uiteengezet, tenslotte voorbereiding van de volgende dag.

Dag 2: Egyptisch museum te Cairo
U wordt gegidsd onder andere naar de vondsten die betrekking hebben op de opgravingen die gedaan zijn in de nabijheid van de piramide complexen die u gaat bezoeken. We laten u na verloop van tijd vrij zodat u zelf kunt genieten van  de prachtige kunstschatten.

Dag 3: Het Gizeh complex
U betreedt de piramiden Cheops, Chefren en Mycerios. In een van de piramiden wordt gemediteerd. U ziet de zonneboot die in een put in meer dan 1200 onderdelen is teruggevonden. Deze buitengewone opgraving werd in 1954 gedaan door Kamal El Mallakh. In 1968 kon de zonneboot worden tentoongesteld. Via de daltempel die met de processieweg verbonden was met de tempel van Chefren komt u bij de Sfinx.

Dag 4: Memphys Sakkara en Aboesir
In Memphys ziet u het fascinerende beeld van Ramses II en de albasten sfinx  en in Sakkara de trappenpiramide van Djoser. U krijgt een indruk van de tempelbouw van de vroegste dynastieën.  Daarna bezoek aan nog enkele mastaba’s. In Aboesir treft u de piramiden aan van de zonen van de vrouwelijke farao /regentesse Chentkaus.

Dag 5: Dashour
De rode piramide van Dashour is sinds enkele jaren toegenkelijk. Zuidelijk daarvan ziet u de knikpiramide die vermoedellijk ouder is dan de rode piramide. Dit zou oorspronkelijk de grootste piramide moeten worden. Er wordt beweerd dat op grond van instortingsgevaar de hellingshoek op ca tweederde van de geplande hoogte met ongeveer 10° verkleind is. De deklaag is nog goed zichtbaar. In de necropolen van dit piramide complex zijn prachtige vondsten gadaan waarvan u o.a. het een en ander gezien hebt in het museum te Cairo. Na afloop van deze excursie gaan we in een bijzondere ambiance lunchen.

Dag 6:  El Lisjt, Meidoem Hawara
Vanuit Cairo rijdt u naar het piramide complex van El Lisjt. Daarna bezoek aan het complex van de piramide van Meidum, bijzonder door z’n vorm en bouwwijze. Tenslotte naar de  piramide van Hawara. De tempel aldaar met maar liefst 1500 vertrekken, kreeg als bijnaam “het labyrint”. Hiervan is helaas niets van over. We vervolgen onze reis naar Birkit Quarun, dit is een prachtig en uitgestrekt meer. Aan dit meer gebruiken we het diner. Daarna terug naar het hotel in Cairo.

Dag 7: Vrije dag, suggesties:
Oud Caïro en het Koptisch museum; Een bezoek aan de Khan el Khalili. Een Bazaar met een wirwar van straatjes. In de bazaar heerst een grote bedrijvigheid. Hier is bijna alles te koop, zoals tapijten, parfum, koper, sieraden en kleding. Afdingen hoort er natuurlijk bij. In groepsverband kan het een en ander worden geregeld. Feestelijke afsluiting waarbij u het lustrum diner van Spirituele MAAT Reizen  krijgt aangeboden

Dag 8: Vertrek Cairo Amsterdam

Yoga ervaring is niet nodig.

 

Prijsinformatie - 8 dagen Piramiden


Prijs:  € 1075,-  logies en ontbijt-buffet in een 4 sterren hotel
De reissom is als volgt opgebouwd:
Reis en verblijf: € 650,-
Excursies en cursus: € 425,-

Datum: Er worden geen reizen meer aangeboden.

Bij de reis inbegrepen:

 • Een lijnvlucht Amsterdam Caïro en retour
 • De spirituele verdieping, de meditaties en “Egyptische” yoga onder leiding van Vera Peppel
 • Alle entreeprijzen en transfer van excursies genoemd in het reisprogramma
 • Alle transfer met een airconditioned bus
 • Enkele verplichte gidsdiensten die door de Egyptische overheid worden vereist
 • 7 overnachtingen in een goed  en sfeervol 4 sterren hotel in een tweepersoonskamer met badkamer, toilet en airco, op basis van logies en ontbijt buffet.

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • De toeslag voor een eenpersoons kamer bedraagt  € 150,- (voor alleen reizende is indeling mogelijk)
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag Schiphol
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum $ 20,- (wordt voor u geregeld bij aankomst in Caïro)
 • Tickets voor het gebruik van camera’s in musea e.d.
 • Fooien (het voorstel is om via de reisleiding een fooienpot te organiseren)
 • Annulerings- en reisverzekering

De minimale groepsgrootte is 10, maximaal 15. De reizen zijn gebaseerd op genoemd minimum aantal deelnemers; mocht dit niet gehaald worden dan wordt u hier uiterlijk drie weken voor de datum van vertrek over geïnformeerd.

Voor meer informatie, belt, schrijft of emailt u met:

Vera Peppel-Martinus
tel: 0598-416584
e-mail: info@maatreizen.nlSpirituele MAAT Reizen
Terug naar de voorpagina