15 daagse Chakra Rondreis

In deze tijd is een spirituele rondreis door Egypte actueel. Deze reis brengt ons naar de fascinerende piramiden van Gizeh en de Sfinx. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de Sfinx tenminste 9000 jaar oud is of waarschijnlijk nog ouder.
Het is nog steeds onbegrijpelijk hoe de piramiden destijds werden gebouwd. Het is een onvergetelijke ervaring om door meditatie een rustpunt te ervaren in de grote piramide van Cheops. Dit geeft door een reiniging van alle chakra’s veel energie en kracht.

Deze opgedane kracht zullen we stabiliseren in de stilte van de woestijn. Vooral de witte woestijn is bijzonder door de kalksteenformaties en de vriendelijke bedoeïenen die in kleine dorpjes leven. Oases met geneeskrachtige warmwaterbronnen kunnen ons lichamelijk en geestelijk reinigen.

De reis gaat verder naar Luxor, waar we voor een meditatie de tempels van Luxor en Karnak bezoeken. Verder een excursie naar de Faraonische graven. Daarna reizen we via de tempels van Edfu en Kom Ombo naar het zuidelijke gelegen Nubische Aswan.


 

Reisprogramma
witte woestijn

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Caïro. Tijdens het busritje naar uw hotel proeft u al de oosterse sfeer van Caïro.

Dag 2: 's Morgens brengen we een bezoek aan de Mohammed Ali Moskee.
Daarna gaan we naar het Egyptisch museum met de grootste en belangrijkste oud Egyptische collectie ter wereld met de volledige schat van Toetankhamon.

Dag 3: We gaan naar Gizeh. Hier liggen de fascinerende piramides Cheops, Chefren en Mycerinus en natuurlijk ziet u de Sfinx. In de grote piramide van Cheops vonden in het verleden o.a. inwijdingen plaats. Bewuste uittreding vormde een onderdeel daarvan. We zullen in de koningskamer van deze piramide mediteren.
We bezoeken Memphis, daar bezichtigen we de albasten Sfinx en het beeld van Ramses II waarvan een bijzondere energie uitgaat. In Sakkara zien we o.a. de trappiramide van Djoser.

Dag 4: Vrije dag, suggesties:
Oud Caïro en het Koptisch museum; Een bezoek aan de Khan el Khalili Bazaar een wirwar van straatjes. In de bazaar heerst  een grote bedrijvigheid. Hier is bijna alles te koop, zoals tapijten, parfum, koper, sieraden en kleding. Afdingen hoort er natuurlijk bij.
In groepsverband kan het een en ander worden geregeld.

Dag 5: We verlaten Caïro en trekken per bus met airco door het woestijnlandschap naar een oase plaats. We lunchen met bedoeïenen, en daarna gaan we verder met jeeps naar de witte woestijn waar we overnachten. De Egyptische yoga en meditatie ervaren we in de woestijn. De avond en nacht geeft ons de gelegenheid de opgedane kracht en energie van de piramide te ervaren en te stabiliseren. Dit geeft ons de mogelijkheid om ons in onszelf te verdiepen. De sterrenhemel zorgt voor een speciale mystieke sfeer. De bedoeïenen zorgen voor eten bij een kampvuur en voor muziek en dans.

Dag 6: We reizen verder door de witte woestijn met schitterende zandsteen formaties en oase bronnen waar we kunnen baden. In Dakhla hebben we een eenvoudige overnachting bij bedoeïenen. Voorts hebben we een avondprogramma voor rust en verdieping.

Dag 7: De kamelen staan voor ons klaar en we zullen een paar uur kameel rijden (facultatief). Tevens is er gelegenheid om in een geneeskrachtige bron te baden. De avond vullen we met dans en muziek.

Dag 8: We gaan naar Kharga waar we kort mediteren in de Hibistempel. Daarna rijden we naar Luxor waar we in de loop van de middag aankomen.

Dag 9: In de ochtend gaan we voor een meditatie en Egyptische yoga naar de Luxortempel. De rest van de dag is vrij. Er zijn vele mogelijkheden: een fiets huren en Luxor en omgeving verkennen; een bezoek aan het museum; of het museum voor mummificatie; tochtje over de Nijl; de souks; of luieren bij het zwembad van het hotel.

Dag 10: ‘s morgens vroeg gaan we naar de westelijke oever van de Nijl. We zien de kolossen van Memnon. Daarna komen we in de vallei der koningen met tal van graven. We maken een keuze uit de mooiste en belangrijkste graven. Verder zien we o.a. de tempel van Hatsjepsoet, en de Habu tempel bezoeken we voor een meditatie.

Dag 11: Vandaag gaan we naar het tempel complex van Karnak. Vroeger was Karnak via een sfinxen allee van vele kilometers verbonden met de tempel van Luxor. Karnak is zeer uitgebreid. Ook hier zullen we een rustpunt voor meditatie vinden.

Dag 12: Per bus met airco gaan we via de tempels van Edfu en Com Ombo naar Aswan waar we in de loop van de middag aankomen, in een van beide tempels mediteren we.

Dag 13: We zeilen ‘s morgens per felouka over de Nijl en bezoeken het Elefantine eiland met de tempel van Chnoem. Daarna varen we naar het Kitschener eiland, dit is een botanische tuin.

Dag 14: Een bezoek aan de onvoltooide Obelisk, de Hoge dam en de Philae tempel. Ook in deze bijzondere tempel zullen we de Egyptische yoga en meditatie ervaren.

Dag 15: Vertrek per vliegtuig uit Aswan-Caïro-Amsterdam.

Tijdens deze reis is er regelmatig gelegenheid voor spirituele verdieping en informatie over het oude Egypte. Yoga ervaring is niet nodig. 

Prijzen - 15 daagse Chakra Rondreis


Prijs: € 1499,- logies en ontbijt buffet in 4 sterren hotels

Datum: Er worden geen reizen meer aangeboden.

Bij de reis inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam Caïro en retour
 • Binnenlandse vlucht Aswan-Caïro
 • De spirituele verdieping en de leiding van meditaties en "Egyptische" yoga onder leiding van Vera Peppel
 • Alle entreeprijzen en transfer van excursies genoemd in het reisprogramma
 • Alle transfer in de woestijn met een airconditioned bus en jeeps
 • Enkele verplichte gidsdiensten die door de Egyptische overheid worden vereist.
 • 11 overnachtingen in goede sfeervolle hotels, in een twee persoons kamer met badkamer, toilet en airco, op basis van logies en ontbijt buffet. De hotels in Luxor en Aswan hebben een zwembad. De drie overnachtingen in de woestijn zijn eenvoudig. Een overnachting in de open lucht of in een tent, en twee overnachtingen in een bedoeïenenkamp.

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • De toeslag voor een eenpersoons kamer bedraagt EUR 190,-- (voor alleen reizenden is indeling mogelijk)
 • Luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag Schiphol
 • Eventuele vluchttoeslag
 • Overige maaltijden, drankjes en souvenirs
 • Visum $ 20,-- (wordt voor u geregeld bij aankomst in Caïro)
 • Tickets voor het gebruik van camera’s in musea e.d.
 • Fooien (het voorstel is om via de reisleiding een fooienpot te organiseren)
 • Kamelen in Dakhla
 • Annulerings- en reisverzekering

De minimale groepsgrootte is 10, maximaal 15. De reizen zijn gebaseerd op genoemd minimum aantal deelnemers; mocht dit niet gehaald worden dan wordt u hier uiterlijk drie weken voor de datum van vertrek over geïnformeerd.

Voor meer informatie, belt, schrijft of emailt u met:

Vera Peppel-Martinus
tel: 0598-416584
e-mail: info@maatreizen.nlSpirituele MAAT Reizen
Terug naar de voorpagina